2010-01-29 Fredag

Snart är januari slut. Det var verkligen på tiden! Det är inte klokt vad sakta den här månaden har gått. En månad full av stress och oro... Som förhoppningsvis har löst sig nu. Eller ja, om inte Novas korsband bestämmer sig för att gå upp igen. Skulle vara så typiskt om det hände. Men hon hålls ju still hela tiden så det ska väl inte vara något problem. Det har premilinärt löst sig kan man väl säga. Kan man använda ett sånt ord i ett sånt sammanhang? Haha. Förhoppningsvis finns det ingen ordpolis i närheten.

Åter till vardagen. Om den nu är så himla intressant. Den här helgen blir min första jobbfria helg på två veckor. Det känns otroligt bra. Längesen jag hade sovmorgon på en lördag. När jag är ledig på vardagar annars känns det så otroligt fel att sova ut. Dessutom är alla affärer öppna då och då måste man ju passa på att hinna med ärenden och sånt. Det går inte på en helg. Alltså kan jag ha sovmorgon utan dåligt samvete. Blir väl en hyffsat tidig kväll för mig ändå. Känner mig trött och sliten så ska väl bege mig mot bädden nu. Såg nyss Sherlock Holmes. Ojoj. Riktigt bra film. Kan verkligen uppmana ALLA att se den. Ojoj. Och inte bara för att den är bra ;) haha.

Nu ska jag och Nova-Lee bädda ner oss med en liten sudokustund, sen blir det sovmorgon! :)


If you scratch my back, I'll scratch yours. Vincent har rätta knycken
enligt Nova haha

2010-01-24 Söndag

Den här kommentaren möttes jag av när jag loggade in nu;

Återuppliva bloggen, ffs! Annars måste jag ju ta till såna extrema åtgärder som att höra av mig för att få höra hur det går i ditt liv ^^

De som känner henne kan väl genast lista ut att det är Bengan som har skrivit den, men min stora fundering är egentligen hur jag ska tolka den...

Hon saknar mig och vill ta del av mitt oerhört intressanta liv, eller.....
Hon drar sig för att kontakta mig lite mer personligt och vill egentligen bara snoka lite.

Hm..
Emma, jag låter dig svara på frågan själv, men jag hoppas för ditt eget bästa att det är det förstnämnda. Haha.

Jaha. Jag kan väl börja med att vi har flyttat och att internet försvann någonstans i yttre rymden i en anna galax för en stund. En vääldigt lång stund.  Telia är sämst när det gäller att flytta internet. Kan det bero på att det inte är de själva som gör det utan att de har anställt ett annat företag att göra det åt dem (Lazy bastards). Ett företag som det tydligen är omöjligt att kommunicera med? Skit samma. Internet är tillbaka yay!

Vi har flyttat hem till svärpäronen eftersom det är omöjligt att hitta en större och välvårdad lägenhet i denna gudsglömda stad kallad Ljungby. Dessutom ser väl vår ekonomi inte helt bra ut för tillfället. Eller jo, jag jobbar ju men vi vill spara lite och bygga upp en grund att stå på kan man väl säga. Det är fint som snus att bo i Hamneda. Hela övervåningen för oss själva. Jag har till och med vant mig vid att köra till jobbet. En ganska dålig bekvämlighet egentligen, men jag har i alla fall lovat mig själv att åtminstonne fundera på tanken att cykla när det blir lite varmare och ljusare. Så vi får väl se.

Nova Lee har fått bli opererad. Vet inte om jag bloggade om att hon hade blivit halt på vänster bakben, men vi var i alla fall till veterinären ett flertal gånger och det visade sig att hon hade en skada på främre korsbandet. (Drabbar oftast hundar med raka knän vilket Nova har. Ganska raka i alla fall). Jag är fruktansvärt glad i dag att vi valde att försäkra henne. Nu kommer operation, stationärvård och mediciner landa på dryga 5000 istället för de 20 000 som alltihopa kostar utan försäkringsbolag. Eller, ja. Har ju inte fått räkningen ännu. Men bad veterinären om att göra en direktregligering (ursäkta stavning, min skolgång börjar sakta suddas ut ut mitt minne) så de sa att de skulle skicka räkningen sen. Jag vet alltså inte ännu om försäkringsbolaget har krånglat (som agria ofta gör förresten, så passa er för dem. Det sa vet i alla fall. Jag trot Gud finns förresten eftersom jag har valt Sveland ;)), men vi hämtade hem henne i onsdags så det hade jag väl fått reda på nu i så fall haha. Nu väntar burvila, övningar och korta promenader där hon ska lära sig att använda sitt ben igen och bygga upp muskler. Knät ska även kylas efter varje ansträngning. Och inte nog med det. Hon går på tre mediciner. Tabletter för att gynna ledvätskan, skall tas i två månader och därefter vid behov, smärtstillande i två månader, kanske mer och just nu kåvepenin för att såret ska läka. Vilket ärr hon har fått. Nästan två decimeter långt rakt över knät. Hon börjar likna en riktig gansta nu haha. Sen om två veckor drygt ska Nova få börja simträna. Tänk om denna härliga uppfinning fanns även för människor. Ett rullband i bassäng för att det ska bli lättare för hunden. Alla vet ju att man hur lätt som helst kan lyfta en annan människa i vatten. Vilken rolig träning om man kunde gå på rullband i vatten också. Utan att bli trött! Hur som helst ska LilleNova få simma runt ungefär tio gånger. Det blir med andra ord många rundor till Växjö framöver. Kan ju bli fler gånger med om hon inte återhämtar sig bra nog. Jaja. Vad gör man inte för sin lilla bebis. Haha. Nova hatar ju vatten också. Haha. Eller ja. Man rekommenderar ju att duscha hundar i ljummet vatten ungefär. När jag duschar henne i samma temperatur som jag duschar i slutar hon skaka och ser mer tillfreds ut. Sköterskan som ska vara med när hon simmar frågade om hon gillar vatten och jag svarade lite skämmigt. Mm, när det är varmt.
- jaha, ja men då blir väl 28 grader bra.
Jag bara nickade lite tveksamt haha. Jag själv hade ju frusit ihjäl om jag hade duschat i 28 grader bara. 40 miiiinst! Haha. Men vi får se hur hon taklar det Nova lille. Haha.

Jaha. Det är väl senaste uppdateringen i mitt liv. Har varit mycket hund nu, men man slutar ju att fokusera på allt annat när de är sjuka haha. Men jag har fått traineeplats i alla fall. Härligt! Behöver inte ens gå på anställningsintervju haha.

Nähäh. Jag får väl runda av nu antar jag. Har mycket att göra innan bädden väntar och det blir tidigt för i morgon vankas det jobb haha.

Schas.


Nova och pojkvännen Åke på sista koppelfria rundan innan vet.besöken.

RSS 2.0