2009-11-27 Fredag

Nu var det sannerligen längesen. Inget särskilt har hänt mer än att jag har börjat bli väldigt väldigt trött på senaste tiden. Jobbar väl för mycket hehe. Nej usch. Verkligen glad att jag har jobbat så mycket som jag har gjort nu.
I helgen ska vi passa gangsterungarna Nathalie och Jonathan. I morgon ska de få följa med ut till Marsjö Madhouse och rida lite på Alfur. Ska bli skoj. Annars kommer denna helgen bara bjuda på slapp tror jag. Ska jobba nästa helg igen så får väl ta vara på denna haha.
Nova har fått en ny sele också så blir att prova cykla lite med henne också. Nu blir det lite käk och sen bär det av ut till Hamneda :)
Schas.

2009-11-16 Måndag

Jobbat i dag på Ljungsätra. Kul kul. I morgon blir det lite Kungshög sen ledig tills på fredag och hela helgen. SUCK! I dag har gjort en alldeles egen video med Nova. Blev inte så jättebra men jag ska allt göra fel. Rätt kul faktiskt så håll ögonen öppna i framtiden ;) Haha.
Schas


/>

2009-11-15 Söndag

Helgen har varit stressig men kul. Jobb i morgon fastän jag är utmattad. Så i dag blir det bara ett litet youtube-klipp för min del. Föreställer när Nova och sina gangster-polare busar runt :P


2009-11-12 Torsdag

Jag måste varit helt borta i tisdags när jag skrev torsdag på rubriken haha. Men det var mycket att tänka på. Jaha. Snart fredag och min arbetsvecka på Kungshög är slut. Skulle egentligen varit där terminen ut men hon som jag jobbar för ville prova komma tillbaka redan nästa vecka så vi får ta en dag i taget sa Annika. Jag får i alla fall komma tillbaka till Ljungsätra så att jag har jobb i alla fall. Gött att man har kommit in i systemet nu lite mer. Elsie blir glad med när jag kommer tillbaka till Ljungsätra haha.

I dag fyller Nova hela sju månader. Stor flicka börjar hon blir och i trotsåldern är hon också, men inte så jättefarligt. Det finns de som är värre om man säger så. Har man en fast hand och lite kärlek så fixar det sig. Mitt problem är bara att jag inte litar så mycekt på Niklas eftersom han inte har haft hund innan. Jag vet att han fixar det och han har varit jätteduktig för en person som inte har haft så mycket djur innan. Det var han som fixade det mesta med rumsrenheten eftersom han var hemma med henne hela sommaren så han har varit jätteduktig. Jag måste nog bara släppa mitt kontrollbehov tror jag haha.

Hela helgen är fullbokad och jag vet ärligt talat inte hur vi ska hinna med. I morgon har Sara 20-årsfest och jag ska dit. Problemet är bara att jag inte har fixat skjuts ännu. Ska ringa och fråga mamma tänkte jag. Dessutom behöver vi hundvakt så det får bli att be lilla mamma snällt om det också. Och det är här mitt dåliga samvete kommer in. Vi ska även ut på lördag  med Niklas fotboll. Det är årsfest och Nicolina ska passa Nova över både kvällen och natten. Det kommer gå jättebra men jag känner att det känns fel att lämna bort henne två dagar i rad. Har liksom bara tagit de rutinmässiga promenaderna med henne nu i veckan. Känns inte riktigt som att jag har umgåtts med henne. Hon sitter i Niklas knä nu i soffan och bara myser haha. Så hoppas att det går bra och att hon inte blir mentalt ärrad för livet hahahahahhahahaha.

Nähä. Nu måste jag duscha och sen gå och lägga mig. Upp tidigt i morgon...
Schas.



Sju månader i dag. Ser ni skillnaden? :P


2009-11-10 Dyster Torsdag

I dag är det ett år sedan min älskade vän Alexander Ahlgren avled. Att ett år har gått så snabb är helt ofattbart, men jag säger som Emma. Fastän det har gått snabbt så är det ändå de mest långsamma tolv månaderna jag har varit med om. Minnen rabblas i huvudet om och om igen. Man tänker och funderar. Försöker komma fram till olika saker utan att hitta ett svar. Vi visste, men vi visste ändå inte. Vi klandrade oss själva mycket i början. Något som jag nu inte gör längre. För en som inte har upplevt samma sak som vi gjorde, är ett oklanderligt beteende nästintill helt omöjligt. Jag vet nu att jag skulle agera annorlunda om jag hamnade i samma situation igen, men människan kan inte hantera något som är ofattbart och det vet jag nu. Och jag hoppas att ingen behöver uppleva samma sak som vi upplevde.

Det var den där måndagen när många i klassen hade förberett sig hårt inför nationella provet i svenska. Det var den muntliga delen och jag och Alexander var i samma grupp. Den gruppen som skulle framföra sitt tal just den där måndagen. Han dök inte upp på morgonen. Tänkte att han kanske inte hade förberett sig tillräckligt och stannat hemma. Men när vi såg att det skulle vara krismöte den eftermiddagen började vi bli oroliga, för att snabbt gå in i förnekelsestadiet, tills mentorer, rektor och kuratorer kom gåendes i korridoren och inte såg någon i ögonen. Då gick det upp för mig vad som hade hänt. Herregud Alx. Saknaden är otrolig. Finns inga ord.

I dag var vi vid minneslunden och lämnade en blomma och två ljus. Han har fått en del blommor och det känns bra att han är ihågkommen, så som han förtjänar. Vi stod där ett tag. Visste att vi var tvungna att gå så småningom, ändå stod vi kvar och när vi väl började gå därifrån långsamt vände vi oss många gånger om för att bli stående en stund till. Det är svårt att släppa taget.

Vila i frid Alexander! Vi saknar dig!


Du gav oss något intressant, något som gjorde tillvaron mer spännande
och innehållsrik"



"Det är gay att sitta längst fram"

Här följer en del av alla de extraordinära texter som Alexander skrev

Här följer ett kort utdrag ut Samhällets kokbok.
Kapitlet är "Hur du skapar en svensk" hrm-hrm
Tag en msk "håll käften" och häll i en skål.
Tag därefter en nypa "klaga inte".
Följ upp med valfri mängd "Allt funkar prima så länge du gör som de andra gör"
Blanda varsamt. Låt smeten rulla mjukt mellan fingrarna.
Lägg allt på en ostbehandlad svensk plåt av första klass och skjutsa in i ugnen på 200 grader. Efter en halvtimme är kakorna redo att serveras. 

I all vår naivitet missar vi alltså vilken fullkomligt obarmhärtig DÖDSDROG samhället gett oss. Vi känner bara doften..ahhh... doften av trygghet - Staten ordnar det åt oss. 
Fram med chipsskålen, älskling. Det enda bekymret vi har ikväll är vem som vinner Idol. 
Hoppas för guds skull det blir han, den där snygge svenske lirar'n, precis - han, ja- han som sjunger "It's a beautiful world" så fint. Han som svarar perfekt på programledarens frågor. Han som inte har någon egen åsikt. Han som bara flyter med som den obotligt TRÅKIGA samhällszombie han i själ och hjärta ständigt visar sig vara.

Årets svensk är ingen samhällszombie. Årets svensk är inte ens en svensk, det är flera stycken. Utmärkelsen riktar sig inte till en grupp som inspirerat många människor, minskat på självmordsstatistiken eller hittat botmedlet mot AIDS.
Utmärkelsen går till dem vi kanske vill kalla för clowner, skurkar, misslyckade och så vidare...

* Den går till alla idioter som jag själv
*Den går till alla tystlåtna, timida hockeyspelare och våldsamma testosteronladdade machobögar.
* Den går till A-lagarna i parken
* Den går till problembarnen i 4e klass.

Den går till alla udda och speciellt alla som är stolta över att de är udda.

"mmm..men Alexander varför då? Jag menar Alkisar? Självmördare? Jag antar att de flesta av er brottas med dessa frågorna just nu.

Detta är varför dessa typer förtjänar titlen Årets svensk:
De skänker oss något alldeles heligt - nämligen kaos.
Genom att våga torka sig i röven med idén om hur ett riktigt liv borde se ut, ger
de oss något intressant, något som får tillvaron mer spännande och innehållsrik.

Istället för musik, förvirring

tack så mycket


Detta talet skrev han och framförde muntligt i svenska c. Han var en hjälte minsann och han har inspirerat mig flera gånger om.....


2009-11-08 Söndag

Jaha då var denna helgen förbi. Firat fars dag i dag har man gjort, fast inte min gamla lyktstolpe till far för han kan inte ta sig tid att vara hemma haha. Så har varit hos svärpaps Janne och ätit gott. Härligt härligt. Nova har kommit i trotsåldern och härjar järnet haha. Men men. Vi kommer nog igenom det så länge vi inte glömmer bort att tycka om henne haha. I morgon ska jag ha min första dag på Kungshögsskolan. Japp, min gamla skola där jag och min efterblivna klass levde loppan. Haha. Har fått ett vikariat där terminen ut och sen ska jag förhoppningsvis läsa upp biologi a och b och sen söka till lsu. :). Måste säga att jag är en gnutta nervös inför morgondagen, men Carina smörjde mitt ego så bra i fredags när hon ringde och frågade om jag ville ha det så det ska nog gå bra haha. Nehe. Nu blir det en liten dusch, lite korsord och bädden.
Hej och vej.
Schas.


Hallberg



Busungarna var där också

2009-11-05 Torsdag

Jaha så sitter man här vid dumburken igen.. Inte så mycket för mig.. Städat lite i dag. Så skulle jag ta vardagsrummet medm men fastnade här naturigtvis. Jobbade i dag också. Kul kul. Birgitta är rolig hon haha. Helené ringde också och gav mig ännu mera tider. Härligt! Början få lite bättre kontakt med Riwan nu också. Hon är riktigt trevlig hon. Känner att jag börjar bli förkyld dock så ska kurera  mig riktigt ordentligt nu så att jag inte behöver sjukskriva mig. Klarar i alla fall morgondagen också. Har ju inte börjat få några symptom än men Tyson var dålig nyligen och jag börjar känna mig lite trött så det är väl på väg antar jag haha. Ledig HELA helgen. Göttans. Jaha. Vad kan man annars skriva i dag? Ingenting. Nu ska jag städa. Schas.


Lilla bejbin (:

2009-11-04 Onsdag

VEM FAAN BJUDER PÅ CHAMPAGNE I VANLIGA SAFTGLAS??!!!!
Jag talar naturligtvis om Bonde söker fru. Den där Roger han är riktigt tosig han. Stryk borde han sannerligen ha. Här får han som en äkta genuin pimp hem fyra ladies till sin lilla lya som mamma städat från topp till tå. Skryter om att han ska bjuda på champagne. Jaha tänker jag. Det finns något bakom hans pannben haha. Så går han in i sitt 50-tals-inspirerade kök, halar fram flaskan ur det lika morderna kylskået. Sen mot min stora förvåning tar han fram ett par gamla vardagliga saftglas. Precis såna som min mormor har. Nehe, skärpning Rogge!

Nog om det. I dag har jag jobbat igen. Trevligt trevligt. Träffade Birgitta för första gången med och vet ni vad. Hon tyckte precis som Elsie. Hon sa att hon tyckte att jag skulle få ta Billans plats. Så jävla härligt. Elsie har ju redfan sagt till Helené att hon tycker att jag borde få den och det är ju ännu bättre om Birgitta tycker det också. Fan så gött! Så jobbar jag lite där. Fixar praktiken hos någon veterinär, fixar biologi b och söker till djursjukvårdar linjen. PERFEKT sannerligen haha. Det här bevisar bara ännu en sak om mig. Jag har alltid fått höra att jag är teoretiskt lagd och att jag verkligen borde satsa på skolan. Visst, jag har väldigt lätt för mig i skolan och får hyffsade betyg utan att anstränga mig, men jag är ändå precis lika mycket praktiskt lagd. Jag behöver ingen utbildning för att lära mig egentligen. Bara jag hoppar rakt in i någonting och har rätt inställning så går det bra. Jag har aldrig velat jobba i kök, men när jag fick chansen att jobba lite extra var det bara att bita tag och hitta viljan att lära sig så gick det fint. Och nu är det faktiskt rätt kul även om jag har andra planer i framtiden. Vill man så går allt! Fan, känns som att jag skulle fixa allt just nu. Kanske skulle ta tag i alla mattekurserna och söka veterinärhögskolan istället. Haha. Uchs nej. Palla plugga så länge. Nu ska jag ta mig en gammal dusch och sen blir det bädden. Upp och jobba i morgon.
Schas.


Klutarnas if äger på Ljungsätra ;) hahahahaha


2009-11-04 Onsdag

VEM FAAN BJUDER PÅ CHAMPAGNE I VANLIGA SAFTGLAS??!!!!
Jag talar naturligtvis om Bonde söker fru. Den där Roger han är riktigt tosig han. Stryk borde han sannerligen ha. Här får han som en äkta genuin pimp hem fyra ladies till sin lilla lya som mamma städat från topp till tå. Skryter om att han ska bjuda på champagne. Jaha tänker jag. Det finns något bakom hans pannben haha. Så går han in i sitt 50-tals-inspirerade kök, halar fram flaskan ur det lika morderna kylskået. Sen mot min stora förvåning tar han fram ett par gamla vardagliga saftglas. Precis såna som min mormor har. Nehe, skärpning Rogge!

Nog om det. I dag har jag jobbat igen. Trevligt trevligt. Träffade Birgitta för första gången med och vet ni vad. Hon tyckte precis som Elsie. Hon sa att hon tyckte att jag skulle få ta Billans plats. Så jävla härligt. Elsie har ju redfan sagt till Helené att hon tycker att jag borde få den och det är ju ännu bättre om Birgitta tycker det också. Fan så gött! Så jobbar jag lite där. Fixar praktiken hos någon veterinär, fixar biologi b och söker till djursjukvårdar linjen. PERFEKT sannerligen haha. Det här bevisar bara ännu en sak om mig. Jag har alltid fått höra att jag är teoretiskt lagd och att jag verkligen borde satsa på skolan. Visst, jag har väldigt lätt för mig i skolan och får hyffsade betyg utan att anstränga mig, men jag är ändå precis lika mycket praktiskt lagd. Jag behöver ingen utbildning för att lära mig egentligen. Bara jag hoppar rakt in i någonting och har rätt inställning så går det bra. Jag har aldrig velat jobba i kök, men när jag fick chansen att jobba lite extra var det bara att bita tag och hitta viljan att lära sig så gick det fint. Och nu är det faktiskt rätt kul även om jag har andra planer i framtiden. Vill man så går allt! Fan, känns som att jag skulle fixa allt just nu. Kanske skulle ta tag i alla mattekurserna och söka veterinärhögskolan istället. Haha. Uchs nej. Palla plugga så länge. Nu ska jag ta mig en gammal dusch och sen blir det bädden. Upp och jobba i morgon.
Schas.


Klutarnas if äger på Ljungsätra ;) hahahahaha


2009-11-03 Tisdag

Jaha. Då har min lediga dag passerat. Inte gjort så mycket i dag. Var egentligen meningen att vi skulle storstäda men det blev inte så. Plockade i ordning mest men det får la bli i morgon i stället haha. Skulle varit ledig i går också egentligen men fick åka till Astradskolan och jobba lite. Trevligt trevligt med lite pengar. Nova fick vara hos Sandra under tiden. Skönt med lite barnvakt höhö. I morgon ska Gingorita vara här hela dagen med henne medan vi är och jobbar. Intar Ljungsätra som vanligt. Skönt med fasta tider i alla fall i två veckor till och eventuellt lite mer ;) men det tar vi när den tiden är inne haha.
Nu ska jag göra mig i ordning för bädden tänkte jag, sen blir det Hell's kitchen :D
Schas.


Gangsta' Vincento ;)


Sin far upp i dagen tycker jag allt (:


Tlött...


Men när man får stoppa fingrarna i Novas varma mun får blir man glad.
Sen kan man ju alltid trycka i henne en liten matbit också haha.

RSS 2.0