2009-10-31 Lördag

Fan vad allt kan kännas bra ibland. När man umgås hela dagen med hunden och mannen och övrig trevligt sällskap efter en hård arbetsvecka. Började först med en sån riktig fetefrukost hos Nicolina. Frallor, ägg, härligt pålägg och lite kaffe. Härligt! Sen vidare till Ginger där vi blev bjudna på kladdkaka. Sen släppte vi ut hundarna och lät dem busa och ha sig. Nova lärde sig att dra i den där lilla läderbiten som händer i ett snöre, som i sig hänger i ett träd. Hon tyckte det var skitkul så en sådan blir det att införskaffa sig snarast. Hundarna lekte och det var riktigt fint väder, dock väldigt kallt och jag börjar känna att jag måste investera i ett par riktiga vinterskor. Det här året kommer nog inte mina favoriter conversen räcka. Får nog bli ett par flaschiga läderskor med lite foder och spetsiga tår. Jag gillar när de är spetsiga där fram haha. Många gör det inte, men vad bryr jag mig om det. Häxskor säger Gingorita, stil säger jag. Haha.

Nu när jag tänker tillbaka på dagen blir jag helt glad haha. Hundarna var så fina i dag och när vi lämnade grönsberg-madhouse somnade Nova av utmattning i baksätet. Det bar av mot mina päron där vi kollade in det nya stallet. Det börjar bli riktigt fint nu. Polacker kan vara bra att ha ibland ;). Blev bjudna på god spaghetti och köttfärssås där. Sen insåg jag att jag faktiskt skulle upp tidigt i morgon så började stressa hemåt lite smått. Så nu sitter jag här och är inte längre alls nervös inför morgondagen. Ska vara själv på Ljungsätra i morgon hela dagen men det ska nog gå bra. Det är ju precis samma som på vardagarna bara att man är själv. Lite tråkigt kanske men jag får väl köpa med mig en tidning eller nåt. Haha. Hoppas att det inte kommer för många och äter i baren bara eftersom det är portergryta. För då får jag nog jobba över lite om jag ska hinna med att få vagnarna klara innan chauffören kommer. Men men. På Ljungsätra är det max 25 personer som äter på vardagar så blir nog inte alls många i morgon, fast efter mina erfarenheter så brukar pensionärer vara rätt noga med sin söndagsmiddag haha.

Nehe. Nu blir det att vara lite social med den lilla familjen haha. Nova har för övrigt varit jätteduktig i veckan och varit hemma själv när vi har jobbat. Lilla gangstern håller på att bli stor haha.

Schas.


Nova-Lee


La familia



Koncentrerad man :)


Rovdjuret fäller sitt byte ;) haha


Turturduvorna


Först fattade hon inte vad den hängde där för, men sen när de stora
pojkarna visade hur man gör blev hon som besatt haha
.


Gangstern


Gänget :D

2009-10-23 Fredag

Kenny vs Spenny

Jag har genom säkra källor (tror jag haha) fått reda på att min favoritserie kenny vs spenny ska börja sändas i Sverige. Det sändes här för en många herrans år sen på ztv, och just nu sitter jag och sörjer för att vi inte har comdey central. Men men. Har alla säsonger på datorn och har sett dem om och om igen. Väntar med spänning på säsong sex som släpps i november. Undrar hur lång tid det tar innan man kan få tag på den här bara.
Här kommer ett avsnitt från säsong ett. NJUT!

http://www.youtube.com/watch?v=GByy9aXzjeE

Och för er som inte sett denna serien förut kan jag bara säga en sak!
Fall inte för Spennys skitsnack. Ok. He's the good guy och allt det där tjabbet, men man inser snart att det är Kenny som gör hela serien. Hans fuskande är så genialt. Och att Spenny faller för det varenda gång är så otroligt underhållande. Dessutom kan man snabbt upptäcka Spennys tendenser till psykiska sjukdomar. Men men. Ni avgör själva. Jag står på Kennys sida haha.
Skulle faktiskt till och med kunna tatuera in den här :)


Nähä.. Nu ska jag återgå till mitt. Jag och ganster-Nova är hemma själva i dag när mannen är ute och lever loppan haha.
Tjo hej.
Schas.


2009-10-20 Tisdag uppd.

Gansta-Nova-Lee är bäst!
Idag lärde hon sig en komplett rullning. Har övat på det ett tag eftersom hon kan allt det andra så klockrent (och det var så lätt att lära henne det dessutom), så de senaste veckorna har vi börjat med rulla runt. Hon är lite ofokuserad på den biten, roligare att bita sig i svansen osv. Men i dag när mamma var här på lite kaffe gjorde hon det perfekt. Ja förutom att ett stolsben kom ivägen så att hon inte kom hela vägen, men ändå. HON ÄR BÄST!! Ska se om hon kan göra det igen när jag är klar här. Tror dock inte det. Haha.

Har precis varit på en liten musikföreställning på Sunnerbo (det där stället ger mig rysningar alltså) där lillebruschan medverkade. Roligt roligt. Förutom att jag kom åt en knapp på objektivet när jag skulle filma andra gången så allt blev suddigt. Dessutom hatar jag att ta kort på offentliga tillställningar, känns som att man stör alla andra när de sitter och kollar, speciellt när det är lite halvdunkelt och man använder blixten, haha. Jag pallade inte att rätta till problemet utan filmade vidare och hoppades på att få ett någorlunda ljud i alla fall haha.

Nu blir det sängen. I morgon ska jag upp tidigt och städa. Det kommer nämligen en tjej och kollar på lägenheten på eftermiddagen. Dessutom kommer Ginger hit en runda också när hon har slutat och som det ser ut nu här inne vågar jag inte släppa in någon alls, förutom mamma som har sett mitt rum under alla år som jag bodde hemma haha. Hon vet att jag tar mig i kragen så småningom och städar kliniskt rent för att två timmar senare stöka ner lika mycket igen. Haha.

Schas.


Gangsta-Nova är lite kinkig för det är kallt ute haha.

2009-10-20 Tisdag

Halleluja tänker jag börja mitt inlägg med i dag. Halleluja för att jag har migrän! Halleluja för att jag har fått diagnosen migrän bekräftad för mig! Nu tror ni säkert att jag är en hypokondriker som gör allt för att folk ska tycka synd om mig, men icke. Så är inte fallet. Fallet är nämligen så att jag för en tid sedan uppsökte vårdcentralen för att få bukt med min huvudvärk jag har haft regelbundet sedan jag var elva år gammal.

Allt började med en massa huvudvärk, en massa massa huvudvärk. Jag fick åka till barnmottagningen där de undersökte mig åtskilliga gånger och babbalde om hypofysen och att jag var för lång, ett frekshow helt enkelt. Sen röntgade de min lilla ärthjärna. Ett samtal senare om att allting såg normalt ut (hm) så hörde jag aldrig ifrån dem igen. Sedan nio år har jag haft den där huvudvärken och nu på senare tid har den bara blivit värre. Så jag bestämde mig för att ge vårdcentralen en chans, där de snabb konstaterade att det inte kan vara migrän för jag har inget synbortfall eller skimmer för ögonen under själva "attacken". Jag blir remiterad till en neurolog, får vänta hela sommaren och halva hösten. Mycket har gått igenom mina tankar under den här tiden. Om jag inte har migrän, vad är det då? Människans rädsla för något den inte känner till är fruktansvärd. Men i dag fick jag träffa honom. I vita kläder, som en sann hjälte skakade vi hand och gick in på hans kontor. Han ställde många många frågor och jag svarade så gott jag kunde samtidigt som jag var livrädd för att han inte skulle tro mig, eller för att jag skulle få ta en massa prover och få vänta ännu längre. Jag var inte ens där innen en halvtimme. Efter cirka en kvart sa han det rakt ut. Det du beskriver låter som migrän. Glädjens dag! Dum som jag är börjar jag ifrågasätta hans kollegor på vårdcentralen, varpå han suckar och säger att vanligtvis har man inte några skimmer eller synbortfall när man har migrän. Det har bara blivit förknippat med det på något konstigt sätt. Nu ska jag få starkare grejer som hjälper istället för att springa och lägga pengar på dyra receptfria mediciner som eeze eller det där nässprayet som ändå inte fungerar.

Nej usch. Nu måste jag städa. Tänkte jag skulle ha lägenheten skimrande ren innan mannen kommer hem.

Tack och hej.
Schas.

2009-10-16 Fredag

Hej och svej.
I det här inlägget tänker jag börja med att ta upp hur fruktansvärt onödig jag tycker arbetsförmedlingen är. Nu har jag kommit så långt att jag ska få ungdomsgaranti. Till detta hör en massa papper som ska fyllas i med brytdatum och frånvaro och en massa annat, med andra ord en massa skit som man gör för en liten skitsumma i månaden. Man får högst 2500 kronor i månaden och jobbar man dessutom då och då måste man skriva in det och då får man avdrag för de dagar man arbetar. 2500 räcker inte ens till hyran i en etta. Vi betalar 3300 för vår etta och så ska man leva också. Man ska äta, man ska kunna täcka sin sargade kropp, visst inte kläder för mångsiffriga belopp, men är man arbetslös länge så slits textilerna vill jag lova. Nej 2500 räcker inte till någonting! Jag är så oerhört glad för de extratimmarna jag får. Ändå känner man att det tryter på kontot. Det är en tuff värld vi lever i. Jag var på arbetsförmedlingen i går och fick en massa information. Satt där i en och en halv timme. Så kom vi till praktiken. Jag bestämde mig till att så mycket jag kunde försöka slippa undan skiten. Så jag sa att jag tyckte det var lite onödigt för mig att hitta en praktikplats, när de kan ringa från kostavdelningen när som helst. Jag vet aldrig när de ringer. Ibland får jag lite tider i förväg när någon ska ha semester eller något, men inte om jag är för någon som är sjuk. Då säger de bara att jag ska praktisera men jobb går först så de dagar jag jobbar slipper jag gå dit. Ah, blir så irriterad. Tycker det är så himla onödigt att praktisera när jag vet att de kan ringa när som, mitt på dan har det till och med hänt innan.

Över till annat. Var på Sunnerbo i går. Rätt kul faktiskt. Lite tempo på det hela. Det gillar jag. Dessutom har jag fått en helt anna syn på mattanterna där. De är så trevliga allihopa, vartenda en. Enda nackdelen var att man hela tiden gömde sig för gamla lärare. Jag tyckte inte om de flesta av dem under min skolgång och har nog inte ändrat åsikt heller för den delen. Haha. Och naturligtvis så ligger ju matsalen i en stor korridor som man oftast måste passera i alla fall en gång om dagen haha. Såg en del lärare traska förbi ibland och oftast var det när jag stod så illa till att jag fick ögonkontakt med dem, usch ryser bara vi tanken på det. Snabb som jag är (höhö) for ögonen snabbt ner i backen, varpå läraren passarerar, över till nästa missöde, vi vänder oss om och tittar efter varandra samtidigt. Men hann aldrig säga något i alla fall, inte ens ett leende fick jag och detta mina vänner berodde på min på-sekunden-snabba flyktinstikt. Det enda spår jag lämnade efter mig i min flykt var inte ens en liten bris av matos, utan det var på sin höjd en, nja inte ens en hel utan en halv granulbit från min skosula haha. Och när jag sekunden senare fick syn på Per Ekenberg, Sunnerbos utan tvekan mest fruktade mattelärare (förutom Pekka på Dille haha), var det bara en varm fläck på golvet kvar från där jag hade friktionerat med mina svettluktande tofflor. Hela dagen lyckades jag hålla mig oupptäckt, bortsett från min bror som mobbade mig som den brutala lilla luspudeln han är och Bengans syster, vilket inte är hela världen. Haha. Riktigt stolt småsprang jag på parkeringen på väg därifrån, tittade åt alla håll lite nervöst för att inte bli upptäckt i sista sekunden, öppnade bildörren, satte mig och drog en djup suck av lättnad. Naturligtvis för att de högre makterna alltid ska jiddra med just mig kommer min gamla italienskalärare gående. Här gällde det att tänka snabbt. Funderade i en halv sekund på att bara sitta kvar, helt blixtstilla, men kom ganska snabbt fram till att om hon får syn på mig måste jag le, vinka eller till och med veva ner rutan och inleda ett pinsamt samtal. Så jag gjorde vad vilken desperat person som helst i min situation hade gjort. Jag tog på mig solglasögonen fastän det inte var så soligt ute och startade bilen. Jag fick direkt uppmärksamheten riktad mot mig och jag tror att hon fick syn på mig eftersom hon gick och smålog medan hon tittade åt mitt håll. Fast hon verkade alltid vara lite frånvarande när jag hade henne som lärare så jag vet ju faktiskt inte. Jag hoppas på det senare alternativet. Ja, jag är folkskygg. När det gäller lärare haha.

I dag fick jag gasa upp mot Ljungsätra, där även Slavica var i dag. Roligt roligt fast riktigt lugnt. Känns som att det inte är en enda person där när lunchen sätter igång, fast Sandra kom in på lunchen och tattade lite majs. Haha. Ska vara där vecka 44 också så att pengarna trillar in på kontot :D

Nähä. Nu blir det en lugn stund på balkongen och sen en lång promenad med Nova :)
Schas.

2009-10-13 Tisdag

Tråkigt tråkigt tråkigt. Jag har så tråkigt. Vill jobba och inte sitta hemma och glo hela tiden! Men men. Man får söka och stå i. Det värsta med den här arbetslösheten är att avsett hur mycket man söker så händer ingenting. Man tappar motivationen lite och denna vecka ska jag på en massa möten på arbetsförmedlingen. Antar att det är dags för mig att börja praktisera nu. VILL INTE!

Men över till något roligare. I går var det ett år sen jag och Tyson bestämde oss, så i går hade vi vår första årsdag. Det ni. Var det nog inte många som trodde. Jag nämner inga namn. Men jag vet att det var så. Snabbt har det gått och man kan väl nästan säga att vi till och med har bildat oss en liten familj. Vi ser båda två Nova som vårt lilla barn haha. Bra känns det så man har väl något att vara glad över för tillfället :).

Nähä. Nu blir det att sparka på den där jävla jycken på facebook. Jag innehar just nu rekordet på drygt 2700 meter, mellan mig och Tyson i alla fall haha.
Schas.


Pappa & Kickan ;)

2009-10-09 Fredag

Jaha, då närmar sig den stundande Ullaredsresan. Trevligt trevligt. Ska hem till mor och far lite och fixa och dina. Tyson ska krabba med rör. Har precis packat klart så att det är färdigt och om en halvtimme ska mannen min åka skrillor med sin bror och jag ska bort till Bengan och gå en promenad med Nova-Lee. Trevligt trevligt. Ska försöka med en runda till Gingorita med aå att vi hinner slå oss samman mot männen i morgon haha. Nähä. Dags att slå en signal till henne. :P
Tack och hej.
Schas.
Btw. Ett nytt avsnitt av Hollywoodfruar sänds på måndag på trean kl 21.00. Jag gråter av glädje :D

2009-10-06 Tisdag

Hej och välkommen till min blogg som är så väldigt uppdaterad. Måste säga att jag är lite besviken på mig själv. Här får man en ny bloggdesign och allt och så kan man inte ens skriva regelbundet haha.
Jaha, så vad har hänt den senaste tiden i mitt liv? Inte mycket alls.
Jo, vi har fått en ny soffa, en hörnsoffa. Ja, en hörnsoffa i vår lägenhet, en etta. Trodde det skulle bli jättetrångt, men det blev det faktiskt inte. Bortsett från att jag får gräva fram min strumpor efter som jag inte kan dra ut översta lådan på min byrå riktigt, men vi har ju en hörnsoffa, det är det inte alla som har hahahahaha. Nog om soffan.
Gör inte så mycekt mer på dagarna mer än att söka jobb och att hoppas på att man får ett samtal som säger att man får jobba lite, på tal om det. I dag fick jag jobba lite. På Astrad igen. Roligt roligt med lite cash. Inte mycekt av den varan på senaste måste jag säga haha.

I går sändes sista avsnittet av "Svenska Hollywoodfruar". Jag kommer sakna Maria Montazami for sure. Den kvinnan är fantastisk! Vi var bjudna på lunch hos Nicolina på förmiddagen. Kyckling och klyftpotatis med grönsaker och tzatziki. MUMS! Och för att bjuda tillbaka så snabb som möjligt (höhö) bjöd vi över henne på lite fruktsallad och kollade på fruarna och "Roast på Berns", det var Bert Karlsson som roastades. Kul kul.

På torsdag är det dags att gå till arbetsförmedlingen. Mindre kul. Men, vad gör man inte för ett jobb? Och på lördag, tidigt på morgonen bär det av till Ullared för att shoppa loss. Ska blir riktigt skönt, speciellt med min lilla lista som ska göra mig till en helt annan person för dagen. Jag säger som Grynet; TA INGEN SKIT! Haha.

Nova har varit hemma själv i tre timmar i dag och det gick jättebra. Love her to death det lilla livet :)
Nehe, om man skulle ta och gå ner med en maskin tvätt, den andra är nog klar nu.
På återseende.
Schas.

Baby-ganster-Nova. Och så har vi den leksaken som har hållt längst av
allihopa, fast den gick sönder i dag.

2009-10-02 Fredag

Jaha, så var det fredag i dag igen. Och i morgon är det bara en vecka kvar tills vi drar till Ullared. Den här gången ska jag ta för mig lite mer om det är mycket folk. Jag har gjort en liten lista;

1. I år ska jag inte gå runt och bära på två stycken fulla korgar, vilket resulterar i underarmsreumatism, utan oavsett hur mycket folk det än är SKA jag ha en kundvagn.

2. Om någon kör på mina sargade hälsenor ska jag inte flytta på mig och be om ursäkt för att jag var i vägen, jag ska slåss tillbaka.

3. Jag tänker ta till vilka åtgärder som helst för att komma fram till det jag ska ha. Alltså ska jag bara köra i den riktingen jag vill och inte tänka på vilka som står i vägen, barn är inga undantag.

4. Jag ska inte lägga tillbaka en massa varor och ha dåligt samvete för hur mycket jag handlar. Jag har sparat gott och väl inför den här resan. Enda undantaget är om pengarna inte räcker när jag väl är i kassan, då får jag nog plocka bort lite grejer haha.

5. Jag ska se till att vara där i god tid och slippa köa, även om medresenärer blir drabbade.

6. Om det nu blir kö på vägen in tänker jag haffa alla som tränger sig och inte bete mig som en vanlig svensk och hålla tyst och sen börja viska. INGEN ska tränga sig före mig i år. Man kan väl nästan säga att jag vid det tillfället avsäger mig mitt svenska medborgarskap precis som en viss Anna Anka. Sista avsnittet på måndag. Missa inte det! Ah, nu är jag sådär tv-beroende igen. Haha.

7. Jag SKA besöka den nya erotikshoppen om jag så bara sticker in huvudet. (Och nej, jag är inte porrbesatt och har inte planerat att köpa någonting och nu får ni faktiskt erkänna att det är lite spännande med såna butiker haha)

8. Köpa klart alla julklappar är ett måste!

9. När det blir dags för mat ska jag stå fast vid mitt anti godis- och läskbeteende.

10. Jag ska sträva efter att bli utsparkad fån Gekås på grund av dåligt uppförande. (Efter att jag handlat klart naturligtvis)

Ok, den sista la jag till bara för att det skulle bli tio punkter i min lista, fast det hade ju varit lite coolt att bli
utkastad ändå haha. Bara jag inte blir portad förr gott. Haha

Nu blir det lite film med min kära man.
På återseende.
Schas.

RSS 2.0